Dreams come true - kapitel 1

Melodys perspektiv:

Hur kommer det sig att regnet faller ner precis varenda dag under hela hösten? Inte en dags paus för lite sol.

Hela Sverige var kallt och grått. Väderprognoserna på tvn visade samma väder varje dag. Regn, molnigt och några plusgrader.

Det var typiskt novemberväder helt klart.

När Maja ringde var klockan redan halv fyra på eftermiddagen och jag låg fortfarande kvar i sängen.

Den här tiden på året var jag alltid som tröttast, och när mamma nu inte längre bor under samma tak blir det lätt så att jag sover bort hela de trista dagarna.

 

När jag precis fyllt 16 började jag och min mamma bråka rejält mycket. Jag hade fått en ny pojkvän som min mamma verkligen inte gillade. Nu i efterhand förstår jag henne. Han rökte hela tiden och drack sig full varje helg. Senare kom det även fram att både varit otrogen och våldtagit en annan tjej. Men då var jag så kär att jag inte förstod allvaret i det hela. Det resulterade i alla fall i att jag flyttade hemifrån till en liten mysig etta i Birkastan, bara några hundra meter ifrån mamma.

Han näst intill bodde hos mig och kände sig totalt fri att ordna fester på fredag och lördagskvällarna, vilket mina grannar inte direkt uppskattade.

Det gick upp för mig att han inte alls var så bra som jag trodde att han var när han gång på gång kom hem, stupfull och hög och när han varje kväll slog mig.

När jag väl insett detta gick det fort att göra slut med honom. Jag fick ta emot en del slag då med, men sen stack han i alla fall efter många om och men.

Men allt detta har inte bara medfört dåliga saker.

När jag flyttade hit träffade jag Eric. Den mest fantastiska killen jag känner.

Han bodde i samma hus redan när jag flyttade hit för drygt ett år sedan. Han är fyra år äldre än mig men vi blev ändå väldigt bra vänner direkt. Efter ett par månader var vi bästa vänner kan jag nog säga och det blev tillslut så att vi blev tillsammans.

Jag älskade honom mycket och han älskade mig precis lika mycket. Men efter några månader insåg vi båda att det inte funkade. Han hade mycket med sin karriär som sångare och jag hade väldigt mycket med allt annat. Ofta när folk gör slut är det sura på varandra och träffas näst intill aldrig efter det, men så var det inte för oss. Vi fortsatte att träffas som bästa vänner. För anledningen till att vi bröt upp var inte att vi inte älskade varandra längre, för det gör vi fortfarande, utan att vi ville ta vara på vår vänskap och inte vara bundna till varandra som ett par.

Nu har en tjej som heter Maja flyttat in till Eric, jag har inte pratat så mycket med henne men hon verkar vara riktigt trevlig. Deras relation verkar vara väldigt seriös, jag kan se på Eric hur lycklig han är med henne.

Nu för tiden är Eric som en bror för mig och vi pratar med varandra om precis allting.

He's my angel sent from above.

För resten av Sverige och stora delar av Europa är han allas Eric Saade, men för mig är han bara världen bästa Eric.

 

”Melody, skulle du kunna komma upp?” Hon lät lite smått rädd.

”Vad har hänt?”

”Jag vet inte om det är något viktigt, men Eric somnade på soffan förut och nu ligger han och ropar ditt namn om och om igen. Han ser plågad ut och jag kan inte väcka honom.” hon lät mer och mer stressad.

”Jag kommer.” sa jag och la på.

Jag drog på mig ett par gråa mjukisbyxor och sprang sedan de två trapporna upp till deras lägenhet. Jag tryckte två snabba tryck på ringklockan och öppnade sedan själv dörren och gick in.

Till mjukisbyxorna hade jag en svart tröja med Erics ansikte tryckt på. Jag flinade för mig själv. Jag fick den av Eric efter hans första sommarturné precis när jag flyttat hit och han tyckte absolut att jag skulle ha den att sova i.

”Vad bra att du kom!” sa Maja lättat när jag visade mig i dörren.

Hon följde mig in till vardagsrummet där Eric låg på soffan. När Maja sa att han såg plågad ut överdrev hon minsann inte.

”Melody!” kved han igen.

Jag kollade på Maja som inte verkade veta alls vad hon skulle göra.

Jag satte mig på huk framför soffan och la handen på hans arm.

”Eric, vakna.” sa jag mjukt och skakade lite försiktigt på honom.

”Eric, det är jag, Melody, tycker du inte att det är dags att vakna nu?” så fort jag sa mitt namn gnydde han till och började röra lite på sig. Efter några sekunder slog han upp ögonen och mötte skärrat min blick.

”Du drömde.” sa jag och log mot honom.  Han andades lättat ut.

”Fy fan!” stönade han och satte sig upp samtidigt som han gnuggade sig i ögonen.

”Jag drömde att jag hade en dotter och att vi var ute och gick och så blev hon påkörd och ah…” började han. ”Tur att det bara var en dröm.”

Han hade sagt till mig många gånger att om han fick en dotter skulle hon få heta Melody eftersom att det var hans favoritnamn. Det förklarar också varför han ropade mitt namn i drömmen. Jag log för mig själv.

”Ja vilken tur.” sa Maja och såg lättat och kärleksfullt på Eric. Hon kom fram till oss och gav Eric en snabb kyss på munnen.

”My work here is done.” Sa jag skämtsamt och reste mig upp.

”Tack för hjälpen.” sa Maja och flinade mot mig.

”No problems, säg bara till nästa gång du behöver hjälp.” sa jag och flinade tillbaka innan jag gick ner till mig igen.

 


Hej igen!! 
Nu kör jag igång igen! Vad tror ni om den nya novellen? Bra/dålig?
Och jag kan säga redan nu att det inte är en novell om Eric, Justin kommer.


Kan också säga att uppdateringen tyvärr inte kommer vara jättebra, det är så sjukt mycket i skolan just nu. Ska försöka publicera kapitel så ofta som möjligt, men ett varje dag kommer jag nog inte lyckas med tyvärr...


Blir så glad varje gång jag loggar in på bloggen och ser att det fortfarande är folk som kikar in även fast uppdatringen bokstavligt talat suger. Tack!

Ska publicera nästa kapitel i övermorgon, så ni kommer in någorlunda i handlingen!
Ha det så bra tills dess,
love u!

Kommentarer
Postat av: Mathilda

braaaaaaaaaaa :D

2012-02-11 @ 01:06:19
Postat av: Anonym

assuum :)

2012-02-11 @ 11:53:12

Skriv en kommentar här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag ser den)

Har du någon blogg:

Kommentaren:

Trackback
RSS 2.0